­

facebookHvis du gerne vil forberede dig og dermed spare dine efterkommere for tankerne og papirarbejdet, kan du aftale med én af dine pårørende, at hun/han kommer til at stå som såkaldt ”eftermælekontakt” hos Facebook. En eftermælekontakt kan efter din død omdanne din Facebookkonto til en ”mindesmærkekonto”. En mindesmærkekonto betyder, at der ud for dit navn kommer til at stå: ”Til minde om” på din konto/profil. Det indhold du selv har delt på Facebook kan stadig ses af de mennesker, du delte det med.

En eftermælekontakt kan skrive på din Facebookprofil, slette opslag, svare på venneanmodninger, opdatere billeder – også profilbillede og coverbillede, gennemgå mindeopslag og bestemme, hvem, der må se med. En eftermælekontakt kan derimod ikke logge ind på din konto, læse dine beskeder eller fjerne nogen af dine venner.

Du kan vælge enten at udpege en eftermælekontakt, der kan se efter din mindesmærkekonto, eller få din konto slettet permanent fra Facebook.
Hvis du ikke vælger at få din konto slettet permanent, bliver den omdannet til et mindesmærke, hvis vi får at vide, at du er gået bort.
Mindesmærkekonti
En konto, der er blevet omdannet til et mindesmærke, er et sted, hvor venner og familie kan samles og dele minder om en afdød person. En konto, der er blevet omdannet til et mindesmærke, har følgende hovedelementer:
  • Ordene Til minde om vises ud for personens navn på vedkommendes profil.
  • Afhængigt af kontoens privatindstillinger kan venner dele minder på tidslinjen for mindesmærket.
  • Indhold, personen har delt (f.eks. billeder, opslag), forbliver på Facebook og er synligt på Facebook for den målgruppe, det blev delt med.
  • Profiler for mindesmærker vises ikke på offentlige steder, f.eks. i forslag til personer, du måske kender, annoncer eller påmindelser om fødselsdage.
  • Ingen kan logge på en konto, der er blevet omdannet til et mindesmærke.
  • Konti, der er blevet omdannet til mindesmærker, hvortil der ikke er tilknyttet en eftermælekontakt, kan ikke ændres.
  • Sider med én administrator, hvis konto er blevet omdannet til mindesmærke, fjernes fra Facebook, hvis vi modtager en gyldig anmodning om omdannelse til mindesmærke
Eftermælekontakter
En eftermælekontakt er en person, du udpeger til at se efter din konto, hvis den omdannes til et mindesmærke. Vi anbefaler stærkt at angive en eftermælekontakt, så din konto kan blive administreret, når den er blevet omdannet til mindesmærke.
En eftermælekontakt kan acceptere venneanmodninger på vegne af en konto, som er blevet omdannet til mindesmærke, fastgøre et mindeopslag til profilen og ændre profilbilledet og coverbilledet. Hvis kontoen, der er blevet omdannet til mindesmærke, har et område til mindeopslag, vil en eftermælekontakt kunne bestemme, hvem der kan se mindeopslag, og hvem der kan slå mindeopslag op.
Læs mere om, hvad eftermælekontakter kan foretage sig, og om hvordan du kan føje en eftermælekontakt til din konto.
Har du spørgsmål? Ring til os 26820777

 

­